BIO

 
 

Navneløs er et 5 mand (m/k) stort orkester, der laver alternativ dansksproget rockmusik. Orkesteret debuterede med “EP” i 2012, som modtog store roser fra den danske presse. Med vinden i ryggen indtog Navneløs større scener på bl.a. Roskilde Festival og Smukfest i 2013, og debutalbummet “Værk” røg på gaden i februar 2014. Fra “Værk” kom bl.a. singlen “Tænkt på et sted”, som lå på DR P3’s Elektriske Barometer i de maksimale 8 uger, samt den smukke “Stille”, hvis musikvideo blev nomineret til en Nordic Music Video Award. I oktober 2015 udgav Navneløs singlen "Elektrisk Hånd" og annoncerede nyt album. I kølvandet på singleudgivelsen var bandet support for Ulige Numre på deres landsdækkende Grand Prix-tour. Navneløs udgav 1. april 2016 deres andet fuldlængdealbum med titlen "Lava".

Navneløs er:

Andreas Ledet - guitar

Frederik Fogde - trommer

Johan Kruse - guitar mm.

Lin Rosenbeck - vokal mm.

Mads Flethøj - bas

Pressen skrev…

"Gentle but imaginative, dreamy but not watered-down, combining inspirations too wide to cite any genre names here, and – that’s a compliment – all in Danish. Expect this album to appear on end-of-year lists not only in Navneløs’ homeland."

- Beehype, 2016

"Det er ikke kun den sort/hvide og dystre minimalisme på coveret til Navneløs' albumdebut, der er særdeles velvalgt. Mindst lige så velvalgt er titlen. Der er nemlig i ordets egentlige forstand tale om et værk. Et midnatsværk, hvor stemninger og det usagte, som svæver rundt i skyggehjørnet af ørene, er midst lige så vitalt som melodierne."

- Soundvenue, 2014

"Arrangementerne, detaljerigdommen og den varierende instrumentering er luksuriøs og ferm"

- Information, 2014

"Hele konceptet bliver ført fænomenalt ud i praksis, og man kan ikke andet end at måbe. Måbe over, at så ungt et band kan lyde så modent og erfarent."

- Underlyd, 2012

"Med en gennemsnitsalder på 19 år er det svært ikke at være imponeret over den originalitet og vellyd, som de formår at få ud af deres materiale. Strygerne fylder meget i lydbilledet, og det er en fryd at lytte til de meget minimalistiske og melankolske fordybelser, der kommer ud af det."

- Gaffa, 2012


"Det er elguitar som et alternativ til eller en metafor for mosekonens bryg. Eller som en ildflue gennem skærsommernatsdrømmens mystik. Det er kompositioner som tilstande, men også som dejligt besværlige sange, som man ikke kan finde vejen ud af – fordi man er viklet ind i stemningerne, og melodierne bare lokker dig længere ind. "

- Information, 2016


"... det danske band Navneløs, der albumdebuterer med et genreundvigende udtryk og et forfriskende ungdommeligt overmod."

- Jyllands-Posten, 2014


"May the hype be with them, for det er en vinderdebut, vi her har med at gøre. Alt tyder på, at det selvgjorte band ikke stræber efter at være på en bestemt plads på musikhylden. Musikken på Værk lyder momentvis som postrock, så jazzpop og rock og har dernæst en klassisk klangbund, lange dragende passager af cello, båndloop eller elektroniske eksperimenter."

- Undertoner, 2014

"Navneløs er en god titulering til et musikalsk ensemble, der eksperimenter, men også bevarer tilgængeligheden. Som er nysgerrige og vover variationer, men stadig er klassiske i grundvolden. Som ikke falder, men svæver elegant mellem flere stole."

- Soundvenue, 2012


"De er ganske enkelt et af årets store fund"

- Berlingske, 2012

KONTAKT

Booking: booking@navnelos.dk

Everything: navnelos@navnelos.dk